Prenumerationsmodeller för spel och innehåll har blivit allt mer populärt och vanligt på senare år. Först var det Playstation Plus där användare fick ett antal spel varje månad, och idag erbjuder var och varannan utgivare någon form av prenumeration. Microsoft vill inte vara sämre, och erbjuder bland annat Xbox Game Pass.

Enligt uppgifter från amerikanska The Verge sägs Microsoft arbeta på en ny prenumerationsmodell, där Xbox-konsol, Xbox Live och Xbox Game Pass allihop ingår. Lanseringsnamnet kan bli Xbox All Access, där både Xbox One X och Xbox One S ska erbjudas som alternativ.

Xbox-Game-Pass_Hero-hero.jpg

Förstnämnda ska enligt uppgift få en prislapp om 34,99 USD per månad över en 24-månadersperiod, motsvarande omkring 400 kronor inklusive moms. Microsoft har tidigare erbjudit rabatt på Xbox 360 vid 24 månaders bindningstid till Xbox Live, men detta är första gången det blir en ren prenumeration.

Inledningsvis kommer erbjudandet vara tillgängligt i Microsofts egna butiker, och enbart för konsumenter i USA. Beroende på mottagandet kan Xbox All Access utökas till andra länder.