Intels stundande lansering av nionde generationens Core närmar sig med stormsteg, och enligt tidigare uppgifter är processorerna att vänta i oktober månad. De ska likt föregångarna produceras på Intels beprövade 14-nanometersteknik, där paradnumren bland annat tillskrivs en ökad mängd kärnor och klockfrekvenser.

Nu hittar bilder ut på webben via kinesiska ZolCPU, vilka visar en Intel Core i7-9700K som körs med klockfrekvens om 5,5 GHz över åtta kärnor. Frekvenserna har därtill uppnåtts på ett befintligt moderkort med styrkrets från Intels 300-serie, i form av AsRock Z370 Professional Gaming med 16 GB DDR4-minne.

Modellen ska redan ur kartong vara god för klockfrekvenser upp till 4,9 GHz på en kärna, med en maximal turbo på 4,6 GHz när alla kärnor belastas samtidigt. Överklockningen toppar därmed standardfrekvensen för samtliga kärnor aktiva med respektabla 900 MHz.

Vidare ska överklockningen ha genomförts med vattenkylning, och inte flytande kväve som ofta förekommer vid extrem överklockning. Det tyder på att den fastlödda värmespridare som flaggskeppet Core i9-9900K utrustas med eventuellt även kan gälla för Core i7-9700K.