Tidigare under månaden rapporterades det att Microsoft inom kort skulle lansera en prenumerationsmodell som inkluderar en Xbox-konsol, Xbox Live samt Game Pass. Det talades då om att allt detta skulle kunna fås för en fast månadskostnad och köparen skulle binda sig för en 24-månadersperiod.

Microsoft bekräftar nu detta då de avtäcker erbjudandet, som får namnet Xbox All Access. Precis som det talats om på förhand handlar det om en tjänst där användaren betalar en fast summa varje månad i 24 månader och får då en Xbox-konsol samt onlinetjänsterna Xbox Live och Game Pass som ger tillgång till ett hundratal speltitlar. Det är även möjligt att betala hela summan direkt vid köpet.

Det är möjligt att välja mellan antingen Xbox One S eller Xbox One X, där den förstnämnda är billigare med en månadskostnad på 21,99 USD per månad, motsvarande 250 kronor i månaden. För den kraftfullare modellen uppgår månadskostnaden till 34,99 USD per månad, motsvarande 400 kronor.

Xbox All Access är till en början endast tillgänglig i USA och kan endast köpas i fysiska Microsoft-butiker. För FZ berättar en representant för Microsoft att det i dagsläget inte finns någon information kring huruvida tjänsten kommer lanseras i Sverige.