I oktober 2016 är det två år sedan den senaste delen i Battlefield-serien lanserades, nämligen Battlefield 1. Den blev den första på länge att blicka bakåt när det kom till skådeplats och tog plats under första världskriget, något som tidigare varit relativt outforskat inom genren.

Nästa del, Battlefield V, var tänkt att släppas den 19 oktober men nu meddelar utvecklaren DICE att de valt att skjuta på lanseringen en månad till 20 november. Anledningen är att de under de två alfatesterna samt demotillfällen på E3 och Gamescom fått feedback som de vill få tid att använda för att göra spelet bättre innan det släpps.

Det som nämns är bland annat en bättre spelupplevelse överlag, med justeringar när det kommer till matchernas tempo och bättre överblick över striderna under matchens gång. Enligt DICE ska dessa ändringar synas redan i det öppna betatestet som börjar 6 september.

Battlefield V tar plats under andra världskriget och förutom en ny skådeplats introduceras en rad andra nyheter, och en av de stora är ett battle royale-läge. Battlefield V blir även en av många speltitlar som kommer dra nytta av Nvidias RTX-teknik, som bland annat möjliggör strålspårning i realtid.

Battlefield V släpps den 20 november till PC/Windows, Playstation 4 samt Xbox One.