Tillverkaren Be Quiet var en av många som närvarade på Computex-mässan i Taiwan tidigare under året och visade där en rad nya produkter. Dessa innefattade såklart chassin, och bland annat den helt nya modellen Silent Base 601 som var en av två nya modeller i Silent Base-serien.

Nu lanserar Be Quiet Silent Base 601, som är ett miditowerchassi och mäter in på 537 × 245 × 504 millimeter (L × B × H). Bland nyheterna nämns bland annat ett yttre som utgörs av metall och ett förbättrat luftintag i fronten, som ska innebära lägre ljudnivå och bättre luftflöde.

Nytt för Silent Base 601 är även förenklat system för montering, då sidopanelerna använder snabbfästen istället för tumskruvar som för tidigare modeller. Sett till utrymme finns det plats för upp till sex stycken 2,5-tumsenheter alternativt tre stycken 3,5-tumsenheter.

Utöver det finns möjlighet att montera radiatorer, med plats för en 360 mm-variant i toppen och fronten samt en 140 mm i den bakre delen. Silent Base 601 finns tillgänglig för förbokning nu och har en prislapp på 119 euro, motsvarande 1 300 kronor, för modellen med heltäckande sidopanel. Modellen med härdat glas är något dyrare och kostar 129 euro, motsvarande 1 400 kronor.