Sedan ett par år tillbaka har Google, precis som Apple och många andra företag, hållit ett evenemang där de visar sina kommande produkter. För Googles del handlade det under 2016 och 2017 bland annat om nya telefoner i form av Pixel respektive Pixel 2, samt röststyrda högtalare.

Inför 2018 års evenemang har det talats mycket om tredje generationens Pixel, och Pixel 3 samt Pixel 3 XL har mer eller mindre bekräftats genom diverse läckor med bilder på telefonerna. Nu skickar Google ut en inbjudan till årets evenemang, som hålls i New York den 9 oktober.

pixel3.1535699729.jpg

Google Pixel 3. Bildkälla: Reddit.

pixel-3-xl.jpg

Google Pixel 3 XL. Källa: Mobile-review

Den stora nyheten väntas vara just Google Pixel 3 och Pixel 3 XL, som kommer med en skärm på 5,5 respektive 6,2 tum. Pixel 3 XL följer trenden med heltäckande skärm, vilket även innebär att den får en så kallad "flärp" (eng. notch) i överkanten. Enligt uppgift har båda modellerna stöd för trådlös laddning, samt bestyckas med endast en USB Type-C och saknar separat hörlursuttag.

Googles evenemang går av stapeln den 9 oktober. Någon tid har ännu inte meddelats, men det väntas livesändas via Youtube precis som tidigare år.