Sedan några år tillbaka arbetar Microsoft med egen hårdvara under varumärket Surface, som innefattar allt från bärbara datorer till surfplattor. Vid några tillfällen per år håller Microsoft evenemang där de presenterar nya Surface-produkter, och inom kort är det återigen dags.

Microsoft har skickat ut inbjudningar till ett Surface-evenemang, som hålls i New York den 2 oktober. I vanlig ordning nämns inget om vad som kommer visas, men under tidigare evenemang har det bland annat handlat om Surface Pro och Surface Book 2.

Främst väntas det handla om nya versioner av existerande produkter med uppdaterad hårdvara för år 2018, och uppgifter på förhand talar för att det bland annat handlar om en ny Surface Pro. Microsoft väntas även tilldela viss tid till sina olika tjänster och mjukvaror.

Microsofts Surface-evenemang är en av flera hårdvarurelaterade tillställningar som är planerade under hösten, då både Google och Apple har egna sådana i oktober respektive september. Microsofts event går av stapeln den 2 oktober klockan 22:00 svensk tid.