I slutet av 2017 presenterade den Western Digital-ägda tillverkaren HGST världens första hårddisk med 14 terabyte lagringsutrymme, och kort därefter släpptes ett dito från Toshiba. Hårddiskarna var i första hand ämnade för företagskunder och för konsumenter lanserade Seagate istället varianter med 12 terabyte utrymme.

Nu följer Seagate upp de årsgamla modellerna med hårddiskar på 14 terabyte, där Barracuda Pro bland annat är avsedd för användning i persondatorer. Liksom övriga diskar i bolagets Barracuda-serie handlar det om en 3,5-tumsenhet med rotationshastighet på 7 200 RPM, som ackompanjeras av 256 MB cache och löfte om låg strömförbrukning och 5 års garantitid.

Därtill släpper företaget nya modeller i Ironwolf- och Ironwolf Pro-familjerna, som är optimerade för användning i servrar och NAS-enheter. Rotationshastigheten är fortsatt 7 200 RPM och cacheminnet ligger på 256 MB. Garantimässigt handlar det om 3 år för Ironwolf, medan Pro-utförandet levereras med 5 år.

Även serien Skyhawk utökas med en 14 terabyte stor hårddisk, som är tänkt för att ta emot och lagra data från övervakningskameror. Slutligen lanserar Seagate den företagsinriktade och heliumfyllda Exos X14, vilken bjuder på låg strömförbrukning och funktioner anpassade för användning i datacenter.

Samtliga hårddiskar finns tillgängliga hos återförsäljare och riktpriset för Barracuda Pro är 579 USD, motsvarande 5 800 kronor inklusive moms. Ironwolf och Ironwolf Pro kostar 530 och 600 USD, medan Skyhawk och Exos X14 har prislappar på 510 respektive 614 USD.