Smarta klockor har blivit en allt vanligare accessoar och telefontillverkare såsom Apple och Samsung erbjuder varianter anpassade för användning tillsammans med bolagens smarta telefoner. I september 2017 presenterades Apple Watch 3, som bland annat levererades med 4G/LTE-anslutning för att kunna användas separat i högre utsträckning.

Under årets upplaga av det traditionsenliga evenemanget presenterar Apple den fjärde generationen av den smarta klockan, med namnet Apple Watch 4. Det handlar om en smart klocka som begåvats med en skärm som täcker en större andel av klockans överdel

2018-09-12 (51).png
2018-09-12 (62).png
2018-09-12 (22).png

Liksom föregångaren kommer klockorna med 4G/LTE och möjlighet till röstsamtal, medan mjukvaran i övrigt också ser ett ansiktslyft med applikationer för hälsa och träning i fokus. Även mätning av hjärtfrekvens är centralt, vilket ackompanjeras av funktioner som kan identifiera om användaren ramlat, för att därefter larma.

Klockans keramiska och glasklädda baksida ska resultera i bättre mottagning och internt återfinns en ny tvåkärnig processor signerad Apple. Enligt företaget är den nya kretsen dubbelt så snabb som dito hos föregående modell. Klockans digitala krona har omdanats och bestyckats med haptisk återkoppling för en mekanisk känsla.

Apple_watch_4-42.jpg
Apple_watch_4-43.jpg
Apple_watch_4-44.jpg
Apple_watch_4-45.jpg

Precis som för Watch 3 specificerar Apple de nya produkterna till 18 timmars batteritid. Apple Watch 4 kommer i flera utföranden där tre av dessa har en omgivande ram i aluminium i färgerna grå, svart och silver. I vanlig ordning finns en uppsjö av passande klockarmband.

Klockan kommer i två utföranden, där den billigare kostar 399 USD och bjuder på GPS men saknar 4G/LTE. För varianten sistnämnda funktion är priset istället 499 USD. De nya klockorna blir tillgängliga från och med den 21 september och kan förbokas från fredag den 14 september. Watch 3 kommer samexistera med de nya modellerna till ett nytt lägre pris om 279 USD.