En av trenderna på 2018 års Computex-mässa var chassin i små storlekar, och en av tillverkarna som satsade på detta var Raijintek. Företaget visade sina senaste modeller Ophion och Ophion Evo, två ultrakompakta chassin med stora expansionsmöjligheter.

Företaget lanserar nu modellerna och Ophion, som är den mindre av de två, mäter in på 375 × 174 × 245 mm (D × B × H) och har stöd för fullstora nätggregat samt moderkort i formfaktorn Mini ITX. Sett till komponenter finns det plats för ett grafikkort med en längd på 330 mm och en processorkylare med en höjd på 90 mm. Utöver det finns det även plats för en 3,5-tums- samt tre 2,5-tumshårddiskar.

ophion2.JPG

Raijintek Ophion

ophion.JPG
ophion-evo2.JPG

Raijintek Ophion Evo

ophion-evoo.JPG

Detsamma gäller för Ophion Evo, som dock har en höjd på 290 mm vilket möjliggör stöd för en 240 mm-radiator i toppen samt en extra plats för en 2,5-tumshårddisk. Både Ophion och Ophion Evo kommer med sidopaneler av härdat glas, men under Computex talade företaget även om varianter med heltäckande sidopaneler av aluminium. Huruvida dessa fortfarande är planerade är eller ej är ännu okänt.

Raijintek Ophion och Ophion Evo har en rekommenderad prislapp på 119 och 129 euro, motsvarande 1 300 respektive 1 400 kronor.