Under Computex 2018 visades i vanlig ordning ett stort antal nya produkter, och en av trenderna märktes var att många tillverkare gav sig in på nya produktområden. En av dem är Asus, som bland annat visade chassin och slutna vattenkylare samt nätaggregat som tillverkas i samarbete med Seasonic.

Nu lanserar Asus nätaggregaten, som blir den av den nya ROG Thor-serien. Det rör sig om två modulära 80 Plus Platinum-modeller på 1 200 och 850 W, som baseras på Seasonics Prime-plattform men vissa förbättringar har gjorts med egentillverkade kylflänsar. För kylning används en 135 mm-fläkt med semi-passiv drift, vilket innebär att den är stillastående vid lägre laster.

rtXTYzkFglMq6los.jpg

Något som utmärker modellerna är en OLED-panel på nätaggregatets ena sida. Denna används för att visa den aktuella strömförbrukningen för systemet i realtid. Precis som övriga produkter under varumärket ROG är även nätaggregaten bestyckade med RGB-belysning, som kan synkroniseras med övriga komponenter via Asus Aura Sync.

Asus ROG Thor 850P och Asus ROG Thor 1200P lanseras senare under september månad och prislappen för den senare ligger på 250 euro, motsvarande 2 600 kronor. Priset för ROG Thor 850P har ännu inte tillkännagivits.