På senare år har intresset för vattenkylning ökat ordentligt, men samtidigt har mycket av ökningen kunnat spåras till ett större utbud av slutna vattenkylningspaket, så kallade all-in-ones. En tillverkare som varit snabb på pucken är Corsair, vars färdiga system i Hydro-serien blivit mycket populära.

Bolaget stannar dock inte där, utan ser ut att expandera verksamheten även till lösa vattenkylningssystem i serien Hydro X, där användaren själv får montera ihop slangar och vattenblock. På Twitter släpper tillverkaren nu en liten förhandstitt på ett vattenblock avsett för Nvidias färska Geforce RTX 2000-serie.

I klippet syns ett svart hölje, med avbrott för vad som verkar vara akrylglas med RGB-belysning bakom vilket vattnet cirkulerar. På bild syns både kanaler och en flödesindikator som snurrar när vattnet passerar genom blocket. Under 2017 gick EK Water Blocks tidigare VD samt dess teknikchef över till Corsair, där dessa tidigare specialiserat sig på egenbyggd vattenkylning.

Lanseringsdatumet för Corsair Hydro X är ännu oklart, vilket även gäller pris och tillgänglighet på den svenska marknaden. Corsair har dock skapat en webbsida där entusiaster kan anmäla sitt intresse inför det stundande släppet.