Tidigare under månaden meddelade spelutvecklaren Telltale Games något oväntat att de tvingats stänga ned sin spelstudio. Anledningen uppgavs vara ekonomiska problem under det senaste året, vilket nu lett till att över 250 anställda fått lämna företaget med omedelbar verkan.

Mycket tydde på att den avslutande säsongen av äventyrsspelet The Walking Dead som Telltale Games arbetade på inte skulle avslutas, men via Twitter meddelar nu utvecklaren att inget ännu är satt i sten. Enligt dem har flera potentiella partner kontaktat dem och erbjudit hjälp för att avsluta The Walking Dead: The Final Season.

Telltale Games berättar att de nu arbetar för att komma fram till en lösning som gör att episod 3 och 4 kan färdigställas och släppas i någon form. Samtidigt bekräftar de att episod 2 kommer släppas som planerat inom kort, och de hoppas kunna ge ett definitivt svar angående efterföljande episoder så snart som möjligt.

Meddelandet har mötts av både positiva och negativa reaktioner, och många kritiserar Telltale Games för att prioritera färdigställandet av sina spel framför att kunna betala avgångsvederlag till de som fått lämna studion. Enligt uppgift ska flera av dessa personer ha arbetat på företaget mindre än en vecka innan de sades upp.

Förutom The Walking Dead har Telltale Games släppt ett flertal andra spel som bygger på samma koncept, däribland Game of Thrones, Minecraft: Story Mode och The Wolf Among Us. Av alla företagets speltitlar ska endast första säsongen av The Walking Dead, som släpptes 2012, samt Minecraft: Story Mode från 2015 ha varit lyckade ur ett ekonomiskt perspektiv.