Spelutvecklaren Blizzard har många älskade varumärken i sin portfölj, däribland Warcraft. Spelserien började sin bana som ett RTS och efter den tredje delen gjorde Blizzard en helomvändning med World of Warcraft, som istället är ett MMORPG och spelas av miljontals användare världen över.

Sedan lanseringen har World of Warcaft uppdaterats ett flertal gånger, med expansioner som inneburit stora förändringar. På grund av detta har många spelare länge efterfrågat möjligheten att gå tillbaka till grundversionen av spelet, och mot slutet av 2017 avtäckte Blizzard World of Warcraft Classic som gör just detta.

Nu meddelar utvecklaren att det under årets upplaga av mässan Blizzcon blir möjligt att testa ett demo för World of Warcraft Classic för första gången, både för de som är på plats och de som följer via webben. För de som inte är på plats krävs en digital Blizzcon-biljett för att få tillgång till demoversionen. Biljetten kostar 40 euro eller motsvarande 400 kronor.

Blizzard har varit tystlåtna när det kommer till detaljer kring World of Warcraft Classic, men bekräftade nyligen att spelet baseras på version 1.12: Drums of War. Det var den sista uppdateringen innan expansionen The Burning Crusade och erbjuder enligt företaget själva den mest kompletta versionen av det ursprungliga spelet.

Demoversionen är spelbar mellan 2 och 8 november och innefattar två startzoner i spelet, med en för Alliance och en för Horde. Förutom det ingår precis som tidigare år även exklusiva föremål till bland annat Overwatch, Hearthstone och Heroes of the Storm.