Tillverkaren Razer har en stor produktportfölj som har utökats mycket under de senare åren. Företaget har traditionellt sett främst varit inriktade på möss och tangentbord, men detta har utökats med bland annat skrivbordsmikrofoner, musmattor och gamingheadset.

Nu introducerar företaget tre nya headset i Nari-serien – Nari Ultimate, Nari och Nari Essential. Det förstnämnda är som namnet antyder toppmodellen och är det första att använda företagets Hypersense-teknik, som med hjälp av inbyggda motorer i hörselkåporna ger användaren haptisk återkoppling (eng. haptic feedback) baserat på vad som händer på skärmen.

razer-nari-ultimate-gallery-04.jpg
razer-nari-ultimate-gallery-02.jpg
razer-nari-ultimate-gallery-01.jpg
nari-ultimate-usp1-hypersense-desktop.jpg

Enligt Razer skiljer sig företagets lösning från de som använts av andra tillverkare, då återkopplingen baseras på ljudet och inte förprogrammerade effekter. Detta innebär att den fungerar med såväl spel som film och musik. Som exempel nämns flygplan eller pistolkulor som flyger förbi på skärmen, vilket resulterar i vibrationer i hörlurarna.

Företaget anger en batteritid på upp till 8 timmar med RGB-belysning och Hypersense aktiverat och upp till 24 timmar utan belysningen. Razer Nari Ultimate har en rekommenderad prislapp på 199 USD, motsvarande 2 200 kronor inklusive moms, och lanseras under årets fjärde kvartal.

Modellen utan Hypersense finns tillgänglig nu och har en prislapp på 149 USD, motsvarande 1 600 kronor inklusive moms.