Från att ha varit ett mjukvaruinriktat företag har Google på senare år gått över till att även börja tillverka hårdvara av olika slag. Det rör sig om allt ifrån smarta telefoner i Pixel-serien till smarta högtalare. Förutom dem har de även Chromecast, som är en enhet som ansluts till en skärm och kan strömma innehåll till denna över nätverket.

Via en användare på Reddit framkommer det nu att Google inom kort lanserar en ny version av Chromecast. Detta då användaren lyckats köpa enheten i butik innan den lanserats officiellt. Enligt köparen går enheten dock inte att använda än, då den kräver en uppdatering som ännu inte finns tillgänglig.

3rd_generation_chromecast_leak_box.jpg

Bild: Reddit

3rd_generation_chromecast_leak_compare.jpg

Bild: Reddit

Sett till utseende har det skett vissa ändringar jämfört med tidigare version, med en matt finish istället för den nuvarande som är mer åt det glansiga hållet. Framsidan pryds även av Googles "G", istället för Chrome-logotypen som tidigare. Vad som är nytt rent funktionsmässigt är ännu okänt, men det väntas bland annat handla om inbyggd Bluetooth samt förbättrad Wifi.

Troligt är att tredje generationens Chromecast avtäck den 9 oktober, då Google håller ett evenemang i New York. Under samma evenemang visas även telefonerna Pixel 3 och Pixel 3 XL och det talas också om en ny version av företagets bärbara dator Pixelbook.

Diskutera Chromecast och andra mediaspelare i forumet