Under det senaste året har Intel lanserat ett flertal nya styrkretsar, däribland Z370 som introducerades i samband med processorer i Coffee Lake-familjen. Den efterföljdes av styrkretsar i lägre prisklasser, såsom H370 och H310, och fler är att vänta under 2018.

Det är sedan tidigare känt att Intel lanserar styrkretsen Z390 senare under året, samt ytterligare en för bolagets processorer i entusiastsegmentet (HEDT). För den senare har det tidigare talats om X399, men nya uppgifter talar nu för att den döps om till Z399. Anledningen uppges vara att namnet X399 redan används av AMD för företagets processorfamilj Ryzen Threadripper.

Enligt uppgift ska denna användas för vad som benämns som Skylake-X Refresh, med processorer med upp till 22 kärnor och sockeln LGA 2066. Den ska sedan följas upp av Cascade Lake-X under 2019, och den innefattar Intels 28-kärniga modell som visades under Computex 2018. Cascade Lake-X använder ytterligare en ny styrkrets i form av X599 och den serveranpassade sockeln LGA 3647.

Detta blir inte första gången Intel gör ändringar när det kommer till namn på styrkretsar. Företaget gjorde samma sak för B350 som byttes till B360 innan lansering, och även då handlade det om krockar med AMD:s namnschema.

Precis som tidigare talas det om en lansering senare under hösten, mest troligt i oktober. Intel har ännu inte själva bekräftat styrkretsen officiellt och funktioner och liknande är således okända.

Källa: PC Builder's Club