Taiwanesiska Cooler Master har mer än 25 år i branschen och produktportföljen innehåller allt från processorkylare och tangentbord, till nätaggregat och datorlådor. En av bolagets mest välkända serier när det kommer till chassin är Cosmos, och under fjolårets upplaga av Computex-mässan presenterades ny Cosmos C700P samt en jubileumsutgåva av Cosmos II.

Nu avtäcker Cooler Master ytterligare ett nytillskott för serien i form av Cosmos C700M, där den avslutande bokstaven står för "Maker" och syftar på chassits många modulära aspekter. Produkten mäter in på 650 × 306 × 651 mm (L × B × H) med en vikt på massiva 24 kg. Liksom chassits föregångare pryds båda över- och undersida av rejäla handtag i aluminium.

Cosmos C700M 2.jpg
Cosmos C700M 3.jpg
Cosmos C700M 4.jpg
Cosmos C700M 1.jpg

När det kommer till stöd för komponenter ryms processorkylare upp till 198 mm höga, medan grafikkort kan vara maximalt 320 mm långa med monterade lagringsvaggor. Utan dessa handlar det istället om upp till 490 mm. Chassits layout kan vridas ett kvarts varv men även inverteras helt, och moderkortsplåten rymmer moderkort upp till formfaktorn EATX. Med den medföljande PCI Express-bryggan kan även grafikkortet monteras på alternativa sätt.

Cosmos C700M 5.jpg

Bakom den löstagbara frontpanelen i aluminium göms en plats för en 5,25-tumsenhet, som sällskapas av tre förmonterade 140 mm-fläktar. Baktill finns ytterligare en medföljande 140 mm-variant och sammanlagt finns nio platser för 120 eller 140 mm-fläktar. 5,25-tumsplatsen kan monteras bort, vilket frigör plats för 420 mm-radiatorer i chassits front och topp.

Trenden trogen bjuder datorlådan på en sidopanel i härdat glas och två ljusslingor med adresserbar RGB, som följer chassits kant och kan styras genom kompatibla moderkort eller den inkluderade fläkt- och ljuskontrollern. Invändigt återfinns också en täckplåt för nätaggregat, som liksom moderkortsplåten kan monteras i inverterad position.

Cosmos C700M 6.jpg

Sett till lagring finns fyra platser för 2,5-tumsenheter, medan ytterligare fem vaggor kan användas för 3,5- eller 2,5-tumsvarianter och monteras i huvudkammaren. De lättillgängliga anslutningarna består av fyra USB 3.0-anslutningar, en USB 3.1 Type-C samt in- och utgångar för ljud.

Cooler Master C700M kommer med ett färgschema i grått, silver och svart och har en prislapp på 440 USD, vilket motsvarar omkring 4 950 kronor inklusive moms. Från och med måndag den 8 oktober kan datorlådan förköpas i Nordamerika, men när lansering i Europa sker är i skrivande stund okänt.