För en tid sedan blev det känt att Nvidia sköt upp lanseringen av toppmodellen Geforce RTX 2080 Ti med en vecka. Kortet skulle då istället lanseras den 27 september, men i praktiken skedde detta enbart för tredjepartskort. Således blev någon lansering av bolagets egna Founders Edition-variant inte av.

Men nu har Nvidia uppdaterat användarna om läget via bolagets forum, och meddelar att de som förbokade ett RTX 2080 Ti med ett förväntat försändelsedatum i september nu kan vänta sig att dessa kort skickas senast den 5 oktober. Förbokningar som skulle ha skeppats ut i oktober kommer i sin tur att börja skickas senast den 10 oktober.

Som orsak uppger Nvidia inga ytterligare detaljer än "problem i leverantörskedjan". Uppdateringen gäller enbart de entusiaster som beställt modellen Founders Edition från Nvidias webbplats, i handeln finns däremot modeller från partnertillverkare tillgängliga redan idag, om än i begränsad mängd.

Geforce RTX 2080 Ti bygger på den påkostade kretsen TU102 på totalt 752 mm². Under huven sitter den färska arkitekturen Turing, innehållandes dedikerad hårdvara för strålspårning. Prestandamässigt gäller en ökning om cirka 30 procent gentemot föregångaren GTX 1080 Ti.

Priset för Founders Edition anges till 13 999 kronor. I dagsläget går det dock inte att göra nya beställningar från Nvidias webbplats.