Computex 2018 bjöd på många väntade lanseringar, men även vissa överraskningar. En av dem var ROG Phone från Asus, vilken till skillnad från företagets övriga telefoner i Zenfone-familjen är utvecklad med mobilt spelande i åtanke.

Nu har produkten börjat dyka upp hos svenska återförsäljare inför den stundande lanseringen. Likt Razers modell Razer Phone handlar det om en smart telefon som riktar sig till användare som spelar mycket på telefonen. För detta används åttakärniga Qualcomm Snapdragon 845, som tack vare särskilt utvalda kretsar (eng. speed binning) körs i 2,96 GHz.

ahqeito86zpyjqniet9q.jpg
rog_phone-10.jpg
rog_phone-6.jpg
rog_phone-7.jpg
rog_phone-11.jpg
158709.jpg

Den ackompanjeras av 8 GB primärminne samt upp till 512 GB lagringsutrymme. Skärmen mäter in på sex tum och det rör sig om en panel av typen AMOLED med upplösningen 2 160 × 1 080 pixlar. Utmärkande för denna är även uppdateringsfrekvensen som ligger på 90 Hz.

Modellen skiljer sig även från mängden då den kommer med en fläktmodul, som kan kopplas in via en extra ingång på enhetens ena sida och då erbjuda extra kylning. Fläkten kan även styras via Asus egen mjukvara. Förutom fläkten finns även ett flertal andra tillbehör som kan köpas till separat, såsom en mobil skrivbordsdocka samt handkontroll som fästs på telefonens sidor i liggande läge.

I övrigt bestyckas även telefonen med tre stycken kameror, med två i bakkant och en på telefonens framsida. En av de bakre är på 12 megapixel, medan den andra samt den främre är på 8 megapixel. Sett till trådlös anslutning finns stöd för Bluetooth 5.0 och Wifi enligt 802.11ad-standarden.

Asus ROG Phone finns tillgänglig för förbokning nu med en rekommenderad på 9 990 kronor för modellen med 128 GB lagringsutrymme.