För ett drygt år sedan avtäckte halvledarjätten Intel den åttonde generationens Core-processorer i familjen Coffee Lake. I spetsen återfinns toppmodellen Core i7-8700K och det genomgående temat för generationen är fler kärnor, där Core i5- och Core i7-varianterna bjuder på sex kärnor.

Läs SweClockers test av Coffee Lake-processorerna

Twitter meddelar bolaget att det är dags för nästa evenemang måndagen den 8 oktober, och troligtvis handlar det om nya processorer. Uppgifter kring "Coffee Lake Refresh" har länge duggat tätt, och på senare tid har exempelvis Core i9-9900K med en tolvsidig förpackning figurerat i en webbutik.

Även denna generation ska bjuda på fler kärnor och Core i9-9900K samt Core i7-9700K ska ta steget upp till åtta stycken, där förstnämnda har aktiverad Hyperthreading för 16 trådar. Nytt är också att flera modeller kommer med fastlödd värmespridare (IHS), något som länge efterfrågats av entusiaster.

Fortsatt gäller sockel LGA 1151 parat med styrkretsar från 300-serien, där Z370 är den nuvarande flaggskeppskretsen. I samband med lansering av de nya processorerna väntas också moderkort med den uppdaterade styrkretsen Z390 se dagens ljus. Precis som befintliga B360, H310 och H370 levereras den nya varianten bland annat med stöd för integrerat trådlöst nätverk.

Intels evenemang går av stapeln den 8 oktober klockan 16:00 svensk tid, och direktsänds på bolagets webbplats.