Stora teknikmässor såsom Computex innebär nya produkter från samtliga stora aktörer, men för den som letar går det även att hitta guldkorn från mindre kända tillverkare. En av dessa är Monsterlabo, som under årets mässa visade sitt chassi The First. Det handlar om en kompakt modell anpassad för helt fläktlös kylning.

Nu lanserar Monsterlabo modellen som har en volym på 19 liter, och en stor del av denna tas upp av kylflänsarna som ska hålla nere temperaturerna för komponenterna. I den övre delen syns en stor kylfläns i aluminium som är sammankopplad med de kopparblock som används för kylning av grafikkort och processor via värmeledningsrör.

MonsterLabo-The-First-Black-and-Full-opened-1024x684.png
MonsterLabo-The-First-White-and-Black-half-opened-1024x684.png
MonsterLabo-The-First-White-and-cases-behind-1024x684.png
monsterlabo.jpg

Chassit har ökat något i storlek sedan produkten visades under Computex och mäter in på 205 × 215 × 430 mm (B × D × H), men komponentstödet är detsamma med moderkort i formfaktorn Mini-ITX och grafikkort med en längd på upp till 270 mm. Sett till lagring finns det plats för tre 2,5-tumsenheter samt en en 3,5-tumsenhet.

Som mest kan en Intels Core i7-8700K och ett Geforce GTX 1080 från Nvidia kylas helt passivt i chassit. The First kommer i färgerna svart och vitt och finns tillgänglig för beställning via företagets webbplats nu. Chassit väntas skickas ut till kunder i december och priset ligger på 429 euro, motsvarande 4 500 kronor.