Det har gått ungefär sex år sedan Cloud Imperium Games med Wing Commander-utvecklaren Chris Roberts i spetsen lanserade sin Kickstarter-kampanj för rymdäventyret Star Citizen. Spelet blev snabbt en succé på plattformen och har slagit rekord flera gånger om för mest insamlade pengar via crowdfunding.

Förutom flerspelarläget får även Star Citizen ett enspelarläge med namnet Squadron 42, som utvecklaren nu släppt en ny trailer för. Trailern består till stor del av kortare filmklipp och visar flera karaktärer som spelas av kända skådespelare såsom Mark Hamill, Gillian Anderson och Gary Oldman. Mot slutet syns även en kortare sekvens som visa en spelarstyrd rymdfarkost.

squad42.jpg

Trailern visades under årets upplaga av Citizencon, mässan där utvecklarna varje år berättar om vad som är på gång för speltiteln. Bland annat talades det om nästa stora version av spelet, Alpha 3.3. En av nyheterna i den är bättre prestanda genom tekniken Object Container Streaming som innebär att klienten endast laddar in de objekt som behövs för stunden.

Squadron 42 har ännu inget lanseringsdatum och detsamma gäller även för huvudspelet Star Citizen. Cloud Imperium Games nuvarande produktplan (eng. roadmap) för Star Citizen sträcker sig i dagsläget till sommaren 2019, vilket talar för en riktig lansering efter det.