Spelserien Fallout har en lång historia som sträcker sig så långt bak som 1997 då det första spelet lanserades för MS-DOS. Den utvecklades då av Interplay, men har på senare år tagits över av Bethesda som utvecklat Fallout 3 och 4 samt Obsidian Entertainment som gjorde avstickaren Fallout: New Vegas.

Obsidians tillskott till spelserien anses av många vara ett av de bästa, och en uppföljare har ofta efterfrågats. Denna fråga ställdes nyligen av ett fan på Twitter, på vilken Obsidians officiella konto svarade med att det i dagsläget är väldigt tveksamt att de skulle arbeta på ett nytt Fallout-spel.

Obsidian har tidigare uttryckt en vilja för att göra en ny del i Fallout-serien då det är ett varumärke som många på företaget gillar att arbeta med. Bethesda-chefen Todd Howard sade dock tidigare under 2018 att bolaget nu blivit så pass stort att de har möjlighet att hantera all utveckling själva, och har därför inget behov av att anlita andra för detta.

Diskutera Fallout i SweClockers forum

Näst på tur för Fallout-serien står Fallout 76, som lanseras den 14 november för PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One. Till skillnad från tidigare delar släpps inte Fallout 76 via Steam på PC utan blir exklusivt för Bethesdas egen tjänst Bethesda.net.