Nyligen höll Intel ett evenemang där de visade kommande produkter, däribland 9:e generationens Core-processorer med Core i5-9600K, Core i7-9700K och Core i9-9900K. Företaget möttes av hård kritik för de testresultat som presenterades, då de ansågs vara missvisande och företaget Principled Technologies valde därför att utföra dessa på nytt kort därefter.

Nu har även AMD valt att uttala sig kring testerna och har skickat ut en lista med fel de menar att Principled Technologies har gjort och faktorer som inte hafts i åtanke. Företaget har även satt ihop en lista där de går igenom hur denna typer av tester bör utföras för bra och pålitliga resultat.

amd.PNG
amd2.PNG

Mycket av det som kritiseras har åtgärdats i uppdaterade testet, men AMD menar att även det har vissa brister. Bland annat nämns att oklara turbolägen för Z390-plattformen, då Principled Technologies inte specificerat vad som har använts. Förutom det nämns även oklara konfigurationer för primärminnet, där inställningar och annat varierat mellan plattformar.

Läs SweClockers test av Intel Core i9-9900K, i7-9700K och i5-9600K

Bland AMD:s tips för hur tester av denna typ bör utföras nämns exempelvis att minst fem testrundor bör köras, inte tre som är fallet för Principled Technologies. De menar även att medelvärdet av dessa fem testrundor bör väljas ut, och inte medianvärdet som presenterats vid jämförelsen mellan Core i9-9900K och AMD Ryzen.

Avslutningsvis menar bolaget att den eller de som testar bör fråga sig om resultaten och konfigurationerna känns rimligt för en vanlig konsument. Som exempel nämner de det faktum att Principled Technologies valde att använda 64 GB primärminne för testerna, något som i sammanhanget kan anses vara något mycket.