Det har gått lite mer än två år sedan Rockstar avtäckte Red Dead Redemption 2, uppföljaren till actionäventyret med samma namn från 2010. Speltiteln var från början tänkt att släppas under hösten 2017, ett datum som därefter skjutits på två gånger för att till slut hamna på hösten 2018.

Läs hela recensionen av Red Dead Redemption 2 hos FZ

Inför lanseringen den 26 oktober har nu spelexperterna hos FZ, efter otaliga timmar i spelet, släppt sin recension av Red Dead Redemption 2. Föregångarens huvudperson John Marston har här bytts ut mot Arthur Morgan och hans rånargäng, som efter ett misslyckat rån försöker hålla sig levande i en värld där de jagas av båda sidor av lagen.

Red Dead Redemption 2_20181024123901.jpg
red-dead.jpg
Red Dead Redemption 2_20181024122439.jpg
red-dead3.jpg
Red Dead Redemption 2_20181019132002.jpg
red-dead2.jpg
Red Dead Redemption 2_20181019143233.jpg

I FZ:s recension nämns det att lägret är en central del av spelet, och det är där Morgan och de andra gängmedlemmarna samlas. Spelaren kan interagera med dem och lyssna på när de berättar historier, och ingen gängmedlem är den andra lik. Gänget, och det faktum att Rockstar lägger så stor vikt vid varje enskild karaktär, nämns som en av spelets stora styrkor.

Trots att jag tillbringat mer än en vecka i Red Dead Redemption 2 när den här texten publiceras måste jag ibland stanna upp och bara förundras över hur vackert spelet är. [...] Kanske är det solens morgonstrålar som ersätter nattens bleka enkelhet med färgprakt, eller en tät dimma som omsluter allt förutom de mjuka ljuskällorna. När blev jag killen som långsamt rider genom en skogsdunge bara för att ljuset är så förbannat vackert?

Bra karaktärer i all ära, men precis som i tidigare Rockstar-spel är det den öppna världen som är den riktiga huvudpersonen. Även efter att ha spenderat mer än en vecka i spelet nämner FZ:s recensent att han fortfarande förundras över det utvecklaren har lyckats skapa. Världen är självklart även fylld till brädden med frivilliga sidoaktiviteter, med allt från att jaga banditer till djur.

Allt vävs ihop på ett sömlöst sätt och trots att det finns mycket att göra känns det aldrig som ett tvång, utan spelaren har full frihet att bara rida runt och leva sig in i spelvärlden. Sammanfattningsvis levererar Rockstar en upplevelse med handling, karaktärer och spelvärld som saknar motstycke och beskrivs som "ett spel som kan vara den här generationens bästa". Betyget blir därför 5 av 5.

Red Dead Redemption 2 lanseras den 26 oktober till Microsoft Xbox One och Sony Playstation 4. Det är ännu okänt om speltiteln även släpps för PC/Windows, men mycket tyder på att en version för plattformen släpps framöver.