Det har gått mer än fyra år sedan Apple lanserade den senaste versionen av sin kompakta dator Mac Mini, som med sin nätta storlek och stora utbud av bildutgångar blev ett populärt val för att användas som media-PC under TV:n. Nu släpper företaget en ny variant, som kommer med en rad nyheter.

IMG_0485.jpg

På utsidan är det mesta sig likt, och det handlar fortfarande om en liten enhet helt tillverkad i aluminium. De stora nyheterna syns istället på insidan, där de Haswell-baserade processorerna bytts ut mot nya ur Intels åttonde generation med antingen fyra och sex kärnor beroende på modell. Detta ackompanjeras av upp till 64 GB primärminne och 2 TB SSD-baserad lagring.

IMG_0489.jpg

I anslutningsväg är Mac Mini bestyckad med fyra USB Type-C med Thunderbolt 3, där dessa kan driva upp till två fristående bildskärmar med 4K-upplösning samtidigt som stöd finns för externa grafikkortsdockor. Därtill syns en HDMI-port, två sedvanliga USB-portar, en 3,5 mm-ljudanslutning samt upp till 10 Gbit/s Ethernet beroende på modell.

Mac Mini lanseras den 7 november och har ett utgångspris på 9 995 kronor inklusive moms för modellen med en fyrkärnig Intel Core i3-processor, 8 GB primärminne och 128 GB SSD-lagring.