Tillverkare av kringutrustning finns det gott om, och en av de mer välkända är Steelseries. Förutom möss och tangentbord erbjuder företaget även musmattor, där företagets Qck-serie är en av de mer populära på marknaden och används även flitigt av många av SweClockers läsare.

Nu utökar Steelseries Qck-serien med tre nya modeller – Qck Prism, Qck Edge och Qck Hard. Den förstnämnda är en uppdaterad variant av den nuvarande Prism, som skalar bort den plastram som använts tidigare och har numera sydda kanter. Den behåller dock RGB-belysningen i kanterna, som kan anpassas och synkroniseras med övrig kringutrustning.

Modellen Qck Edge delar många egenskaper med Steelseries populära musmatta Qck, men med tillägget att kanterna numera är sydda. Detta ska ge längre hållbarhet och se till att kanterna inte slits efter lång tids användning.

qck-edge-medium.jpg

Qck Edge Medium

qck-edge-xl.jpg

Qck Edge XL

qck-prism-xl.jpg

Qck Prism XL

qck-hard.jpg

Qck Hard

Steelseries erbjuder även ett alternativ för de som gillar hårda musmattor i form av Qck Hard. Till skillnad från övriga är denna tillverkad i plast och har en yta som enligt Steelseries själva är bättre för möss med lasersensor. Steelseries Qck Hard mäter in på 320 × 270 × 3 mm och har en rekommenderad prislapp på 29,99 euro, motsvarande 300 kronor.

Diskutera musmattor och annan kringutrustning i SweClockers forum

Steelseries Qck Prism kommer i storlekarna medium och XL och har en rekommenderad prislapp på 39,99 och 59,99 euro, motsvarande 400 respektive 600 kronor. För Qck Edge gäller storlekarna medium, large och XL och prislapparna 14,99, 24,99 och 34,99 euro, motsvarande 150 respektive 250 och 350 kronor.