Grafik- och processormakaren AMD har sedan lanseringen av Ryzen och processorarkitekturen Zen under 2017 haft en god utveckling av både lönsamhet och teknik. För första gången på många år har Intel på allvar konkurrens i processorsegmentet, och AMD har sett marginalerna öka markant.

För att kontra AMD släppte Intel först sexkärniga Coffee Lake hösten 2017, och nu i höst Coffee Lake Refresh med upp till åtta kärnor. AMD är således medvetna om att Intel inte står utan svar, och därför arbetar bolaget febrilt på nästa inkarnation av Zen, kallad Zen 2.

På AMD:s webbplats kan nu ett event skymtas, kallat New Horizon. Några ytterligare detaljer anges inte, men med placeringen på Investor Relations-fliken i åtanke rör det sig sannolikt om ett event av finansiell betydelse, då börsnoterade bolag i USA har en skyldighet att avslöja dessa på förhand.

Även om inga detaljer avslöjas så har AMD tidigare använt namnet New Horizon till event. Senast var New Horizon 2016, där AMD avslöjade en rad intressanta detaljer om Zen, vilket innefattade klockfrekvenser, antal kärnor, tekniska framsteg och inte minst namnet Ryzen.

Diskutera AMD-processorer i forumet

Nämnvärt är att VD:n Lisa Su talade om evenemanget vid ett investerarsamtal den 24 oktober, där hon avslöjade att bland annat 7-nanometersprodukter designade för datacenter kommer tas upp. Således kan det röra sig om såväl Vega på 7 nm som Zen 2, men det återstår att se när eventet går av stapeln den 6 november.

Mer om AMD Zen 2 och AMD Vega