Utvecklaren Blizzard har i sin portfölj några av de mest omtyckta varumärkena inom spelvärlden, med bland annat Warcraft, Starcraft och Diablo. Av dessa tre är det endast den förstnämnda som inte fått några regelrätta uppföljare under de senaste åren, men företaget har så sent som i början av 2018 gått tillbaka till Warcraft III och uppdaterat det med stöd för högre upplösningar.

Under årets Blizzcon-mässa avtäcker Blizzard något oväntat Warcraft III: Reforged, vilket som namnet antyder är en remaster av originalet Warcraft III: Reign of Chaos. Denna kommer bland annat med helt ny grafik och omgjorda modeller för karaktärer, samt stöd för upplösningar upp till 4K UHD. Ingår gör även expansionen The Frozen Throne.

Culling_Cutscene_1.png
Culling_Cutscene_4.png.jpg
Culling_Gameplay_1.png.jpg
Culling_Hard_Play_Through_1.png.jpg
Culling_Hard_Play_Through_3.png.jpg
Warcraft_III_Reforged_Gameplay_1.png.jpg
Warcraft_III_Reforged_Gameplay_9.png.jpg
Warcraft_III_Reforged_Human_vs_Orc.png.jpg
wc3-2.png

Remaster-versionen innehåller precis som originalet moddningsverktyg, vilket kan användas för att skapa egna kartor och spellägen. Det använder även Blizzards tjänst Battle.net för att kunna spela med andra online. Utöver det har utvecklaren gjort en rad justeringar när det kommer till gameplay, samt moderniserat gränssnittet.

Warcraft III: Reforged har ännu inget lanseringsdatum, men ska enligt Blizzard lanseras någon gång under 2019.