Inför lanseringen av Nvidias arkitektur Turing talades det mycket om RTX, vilket är företagets teknik för hårdvaruaccelererad ray tracing i spel. Tekniken i sig är inget nytt, men renderingen kan för första gången göras i realtid med Nvidias nya Geforce-grafikkort.

I samband med lanseringen stod det klart att ett flertal speltitlar får stöd för tekniken med hjälp av Microsofts grafikgränssnitt DirectX Raytracing. I ett inlägg på sin webbplats meddelar Nvidia att Battlefield V blir först ut med ray tracing, och att det kommer i samband med en uppdatering som släpps tillsammans med Deluxe-versionen.

Battlefield V Deluxe Edition släpps den 15 november, men nämnvärt är att Nvidia inte specificerar något datum för uppdateringen som lägger till ray tracing. De säger endast att uppdateringen kommer "inom lanseringsfönstret" för Battlefield V Deluxe Edition, vilket även kan innebära senare än 15 november.

Diskutera Battlefield V i SweClockers forum

Battlefield V finns tillgängligt nu för Origin Access och EA Access-medlemmar på PC och Xbox One. De som köpt Deluxe Edition kan spela från och med den 15 november och spelet släpps på bred front den 20 november.