Bland telefontillverkare talas det ofta om två giganter som överskuggar alla andra, men globalt är det långtifrån sanningen. Medan Samsung är klart störst ligger på andra plats Huawei, som senare år fått en stark närvaro i Europa. Först på plats tre kommer Apple och på fjärde plats är Xiaomi.

mi-logo.png

I ett pressmeddelande skriver East & West Distribution AB att de ingått ett avtal med Xiaomi för att distribuera företagets produkter i Sverige. Detta följer årets officiella startskott i Europa, där varumärket hitintills finns representerat i Frankrike, Polen, Spanien, Italien och så sent som förra veckan Storbritannien.

Medan Xiaomi har en stor bredd av produkter i Kina är företaget internationellt känt som mobiltillverkare. Sedan grundandet år 2010 ligger fokus på pressade priser och låga marginaler på hårdvara, något Xiaomi i hemlandet kompenserar genom intäkter på tjänster. När flaggskeppet Xiaomi Mi3 lanserades i slutet av år 2013 var det till en tredjedel av priset för Apple Iphone 5S och Samsung Galaxy S5.

Xiaomi-Pocophone-1.jpg

Xiaomi Pocophone

Xiaomi-Pocophone-2.jpg
Xiaomi-Pocophone-3.jpg
Xiaomi-Pocophone-4.jpg

Nämnvärt är att Xiaomi funnits i Sverige under en längre tid, dock begränsat och ofta via gråimport. Sedan sensommaren har Pocophone uppmärksammats i svenska entusiastkretsar, detta då telefonen levererar specifikationer i toppklass till ett pris kring 4 000 kronor.

Samarbetet innebär att Xiaomi får större närvaro hos svenska återförsäljare och på sikt kan det även bli aktuellt med bolagets modeller hos teleoperatörer.

Vad tycker du om Xiaomis inträde på den svenska marknaden och kan du tänka dig en telefon från företaget? Diskutera i kommentarsfältet som hör till nyheten!