Mot slutet av 2013 släpptes Xbox One, och som ofta är fallet med pinfärska konsoler så var spelutbudet skralt till en början. Med spel som Ratchet & Clank samt Resistance-serien i bagaget skred dock Insomniac Games till verket för att lansera det Xbox-exklusiva Sunset Overdrive hösten 2014.

Trots höga betyg från både spelare och kritiker tog speltiteln aldrig riktigt fart försäljningsmässigt, och Insomniac Games gick därefter vidare till att göra Playstation-exklusiva Spider-Man. Bakom kulisserna har det dock tisslats och tasslats om en eventuell version för PC/Windows, något som nu bekräftas av utvecklaren med en trailer.

sunset overdrive shock gun.jpg

Sunset Overdrive placerar spelaren i en postapokalyptisk stad satt under karantän, där stora delar av stadens befolkning förvandlats till monster efter att ha druckit energidrycken Overcharge. För att undkomma horden av monster och illvilliga människor tillhandahålls ett bombastiskt stridssystem vilket innefattar parkourliknande hopp och skutt samt en uppsjö av vapen.

Sunset Overdrive släpps idag den 16 november till Windows 10, och utvecklaren har via Twitter annonserat att titeln dyker upp både i Microsoft Store och på Steam. Ännu har inga PC-specifika funktioner eller förbättringar avslöjats.