FZ testar Battlefield V – actionskjutare som inte tar ut svängarna

FZ testar Battlefield V och imponeras av flera aspekter som fokuset på lagspel och det storslagna spelläget Grand Operations. Däremot faller kampanjen och nytänket kort.

Battlefield Hardline från 2015 blev inte det Battlefield många hoppats på, och serien hamnade i en svacka. Under tiden tuffade arbetet på nästa stortitel på hos DICE, där första världskriget tillsammans med en kraftigt uppgraderad spelmotor skulle bana vägen in i rampljuset. Battlefield 1 blev en succé, och för årets uppföljare behåller DICE det historiska temat.

Läs recensionen av Battlefield V på FZ

SweClockers syskonsajt FZ har lagt vantarna på DICE senaste alster och delar sina tankar i en recension. I och med Battlefield V återgår DICE till spelseriens rötter i det andra världskriget, och här bjuds det på åtta kartor ifrån dess krigsskådeplatser. Inkluderas gör allt ifrån Rotterdams gator till Norges fjälltoppar.

BFV_RevealScreenshot_06_wLogo.jpg

När det kommer till de spelmässiga nyheterna är dessa få till antalet, men de gör ändå mycket för helhetsupplevelsen. Framförallt bidrar de till att tvinga fram ett tajtare lagspel. Hälsa fylls inte längre på automatiskt, och ammunition är en bristvara, vilket tillsammans med möjligheten att konstruera skyddsvärn och förnödenhetsstationer skapar större incitament för samarbete.

Stjärnan i spelet anser dock FZ vara spelläget Grand Operations, där en match sträcker sig över flera kartor och dagar i spelet, något som skapar stor spelmässig variation. Här kombineras intensiteten och fokuset på målet ifrån Rush, med storleken på bataljerna ifrån Conquest i en välregisserad spelupplevelse.

BFV_1.jpg

Det är också här som de storslagna ögonblicken uppstår, något recensenten framhåller som en av spelets och seriens absoluta styrkor. Få titlar kan skapa "kicken" som uppstår när spelaren sitter och trycker i ett värn med dynamit i händerna, samtidigt som en stridsvagn rattad av fiendespelare gnisslandes närmar sig.

Battlefield V beskrivs som en finslipning av ett tidigare beprövat koncept ifrån Battlefield 1, med några nävar strössel och nya miljöer. Spelet upplevs därför som lite för mycket av samma. FZ:s recensent trycker på att det inte i sig är dåligt då grundkonceptet står på stabil grund, men han hade velat ha mer.

Snacka Battlefield V i SweClockers forum

Enspelarläget med kortare kampanjer, så kallade War Stories, fyller dessvärre inte detta tomrum. Istället gör en mindre intelligent AI tillsammans med ett något oinspirerat upplägg att dessa kampanjer aldrig riktigt tar fart.

Avslutningsvis anser FZ att Battlefield V är ett toksnyggt onlinespel, men samtidigt gjorde föregångaren nästan samma saker lika väl. Slutbetyget landar därför på respektabla tre utav fem möjliga poäng.

Mer om Battlefield V

Har du köpt Battlefield V och börjat spela? Dela med dig av dina åsikter om speltiteln i kommentarerna!

Skicka en rättelse
19

Fredagspanelen Mini 1: Ampere för hela slanten

Vägen till lanseringen av höstens grafikkort har kantats av ovanligt många rykten. Vi djupdyker i ämnet. Läs mer

15

Intel Architecture Day 2020 – en summering

Intel avslöjar detaljer kring Tiger Lake och visar upp den kommande grafiksatsningen Xe – vi sammanfattar det hela. Läs mer

46

Micron bekräftar GDDR6X för Geforce RTX 3090 – upp till 1 TB/s minnesbandbredd

Förutom att bekräfta grafikminnet GDDR6X röjer minnestillverkaren namnet på nästa generation Nvidia Geforce-kort. Läs mer

21

NSA varnar för ryska attacker mot Linux

Skadlig kod vid namn Drovorub utnyttjas av den ryska militärens underrättelsetjänst för intrång i Linux-system. Läs mer

81

Datorbutiken Liontech går i graven

Den stockholmsbaserade datorbutiken försätts i konkurs efter de nya ägarna ådragit sig stora skulder. Läs mer

35

Quake II gratis under begränsad tidsperiod

Bethesda bjuder på FPS-klassikern via sin onlinebutik, utlovar Quake III Arena under nästkommande vecka. Läs mer

65

Bild på flaggskepp i RTX 3000-serien läcker ut

Tungt censurerad bild visar bland annat trångbodda minneskretsar och ny Nvlink-anslutning. Läs mer

144

Apple och Google avlägsnar Fortnite från sina butiker

Innehavarna av båda plattformarna ser rött efter att Epic Games infört sin egen lösning för direktbetalningar i Fortnite. Läs mer

30

Senaste Windows Insider Preview fokuserar på grafikinställningar

Tillåter bland annat användare välja vilken grafikprocessor som ska användas i vilka applikationer. Läs mer

21

Fynda inför skolstarten med hjälp av SweClockers medlemmar

Traditionen trogen bjuder SweClockers upp med en specialsida, som samlar erbjudanden och tips från medlemmarna. Läs mer

60

Snabbtitt: Sony WH-1000XM4 – ett par riktigt bra brusreducerande hörlurar

Jonas tar sig an Sonys senaste generation brusreducerande hörlurar för att se om de håller måttet. Häng med på en snabbtitt! Läs mer

9

Intel Alder Lake är hybridprocessorer med prestandafokus

Intel bekräftar officellt sina kommande prestandaprocessorer Alder Lake, vilka kombinerar högpresterande kärnor med energieffektiva sådana. Läs mer