Intresset för kryptovalutor har ökat mycket de senaste åren och det fanns länge inga tecken på att detta skulle stanna av. Det har dock hänt på senare tid, vilket fått konsekvenser för tillverkare av exempelvis grafikkort, som sitter på stora lager av osålda modeller. Detsamma gäller även för moderkortstillverkare, som även de gynnades av intresset för kryptovalutor.

Digitimes rapporterar att flera tillverkare såsom Asus och Gigabyte förutspår lägre intäkter än väntat under första halvan av 2019. Anledningen är att intresset för kryptovalutor svalnat, samt att Intel drabbats av kapacitetsproblem och inte kunnat leverera processorer till kunder och sina partner.

För att hålla uppe sin lönsamhet väntas både Intel och Nvidia höja sina priser på kretsar framöver, vilket i sin tur innebär negativa konsekvenser för företagens partnertillverkare. Andra faktorer som väntas påverka är fortsatt låg efterfrågan på den kinesiska marknaden samt USA:s nyligen införda tullavgifter för produkter från landet.

Läs mer om kryptovalutor och komponenter: