Bland de hårdvaruentusiaster som varit med ett tag är 3dfx ett namn som är sammankopplat med många fina minnen. Grafikkortstillverkaren var en av de dominerande aktörerna under 1990-talet, inte minst tack vare det egna mjukvarugränssnittet Glide som erbjöd betydligt bättre prestanda än konkurrenterna.

Nu påbörjas en Kickstarter-kampanj vilken, om målet uppnås, resulterar i publicerandet av en bok med namnet The Legacy of 3dfx. Som det antyds handlar det om en genomgång av bolagets historia från början till slut, samt hur 3D-acceleration i spel växte fram under de år företaget var aktivt.

Förutom det blir det även en genomgång av 3dfx produkter, från Voodoo1 till Rampage. En del av boken ägnas också åt intervjuer med samlare och andra som håller fast vid sitt intresse kring företaget än idag. Boken planeras att släppas på två språk, spanska och engelska, och kommer i flera olika specialutgåvor.

Kickstarter-kampanjen pågår fram till den 31 december och målet ligger på 16 000 euro, motsvarande cirka 165 000 kronor. Om målet uppnås planeras boken att släppas i juni 2019.

Läs mer om 3dfx: