Från att från början ha hyrt ut DVD-skivor har Netflix idag växt sig till ett av de största internetföretagen i världen. Tjänsten finns i 190 länder världen över och antalet prenumeranter uppgår till hundratals miljoner, som strömmar film och TV-serier via Netflix.

Något Netflix ofta kritiseras för är mängden innehåll i förhållande till priset, som båda varierar mycket mellan olika länder. Analysföretaget Comparitech har gjort en undersökning där de jämfört mängden innehåll på Netflix i olika länder, och ställt detta i relation till priset.

Undersökningen visar bland annat att användare i Danmark betalar mest för tjänsten, efterföljt av Schweiz och Norge. På fjärde plats hamnar Sverige, som betalar nästan 20 procent mer än genomsnittet för ett utbud på cirka 3 300 titlar. Mest innehåll för pengarna ger Netflix i Kanada, som betalar motsvarande 60 kronor för cirka 5 500 filmer och TV-serier.

Störst utbud har inte helt oväntat USA, något som ofta är fallet för amerikanska strömningstjänster. En av anledningarna är bland annat att mycket av innehållet produceras i USA, och på grund av licenser och liknande försvårar arbetet med att göra det tillgängligt i övriga världen. Netflix har dock allt mer börjat satsa på egenproducerat innehåll, som de gör tillgängligt över hela världen samtidigt.