Det finns idag två aktörer på marknaden för grafikkort – AMD och Nvidia. Detta kommer dock ändras under de kommande två åren då Intel återigen planerar att ge sig in på marknaden, och företagets första grafikkort väntas släppas år 2020.

Nyligen talades det om att Intel skulle hålla ett evenemang i december, vilket skulle fokusera på företagets grafiklösningar. Mycket tydde på att Intel under detta skulle berätta mer om utvecklingen av sin grafikkrets och arbetet med detta, och bland de medverkande återfanns numera Intel-anställde Raja Koduri.

Via Twitter kommenterar dock Koduri uppgifterna, och berättar att det inte handlar om ett grafikevenemang. Istället rör det sig om ett evenemang fokuserat på arkitekturer, där Intel väntas berätta om sina kommande processorfamiljer. Detta styrks ytterligare av inbjudningar till evenemanget som skickats ut till flera medier.

Nämnvärt är att grafiksatsningen fortfarande kan vara en del av evenemanget, även fast det inte är det huvudsakliga fokuset. Detta då arkitekturer även kan innefatta sådana för just grafik och Intel har tidigare under liknande konferenser talat om sina integrerade grafikkretsar.

Troligt är att de berättar mer om vad som i dagsläget går under namnet Comet Lake. Det tros handla om ytterligare en generation som bygger på arkitekturen Skylake och tillverkning på 14-nanometersteknik. Den stora nyheten med Comet Lake väntas bli att antalet kärnor tar ett steg upp till tio stycken.

Intels evenemang går av stapeln den 11 december. Tidpunkt och huruvida det kommer gå att följa via webben är ännu okänt.

Läs mer om Intels grafiksatsning: