Den 20 november släpptes den senaste inkarnationen av Battlefield, vilken tar spelarna tillbaka till andra världskriget. Helt fläckfri var dock inte lanseringen, med en stor mängd buggar, innehåll som skjutits på framtiden samt en fysisk försäljning som halverats jämfört med föregångaren Battlefield 1.

Utvecklaren DICE sitter dock inte på händerna utan avslöjar nu med breda penseldrag vad som gäller inför en större uppdatering den 4 december. Paradnumren stavas en ny karta med fokus på pansarstrider, ett nytt kampanjuppdrag samt en hel kavalkad med balanseringar och buggfixar.

Missa inte SweClockers forumdel för Battlefield-serien!

Den nya kartan får namnet Panzerstorm, och utspelar sig på den böljande belgiska landsbygden. Varje lag begåvas med totalt sju fordon, där fokus som namnet antyder ligger på fordonsbaserade strider. I samband med detta släpps även möjligheten att skräddarsy utseendet på fordon.

Battlefield_V_The_Last_Tiger_1.png

Tillkommer gör även kampanjen "The Last Tiger", där spelaren sätts i rollen som en tysk stridsvagnsförare mot krigets slutskede. På menyn står dessutom en träningsbana för en till fyra spelare, där stridsvagnar, flygplan och vapen finns tillgängliga för att öva med.

Sett till balanseringen så får sig klassen Medic en skjuts, med högre utgångshastighet för vapnen samtidigt som de gör större skada på långa avstånd. Återupplivningen justeras även något så att spelare får tillbaka kontrollen över sin karaktär snabbare.

Framtida innehåll till Battlefield V är gratis enligt konceptet Tides of War, vilket ersätter Premium i ett försök att ena spelarbasen där alla har tillgång till samma kartor. Intäkterna ska istället tas in genom mikrotransaktioner för rent kosmetiskt innehåll. Den fullskaliga ändringsloggen presenteras inom kort.