Hårdvara och kringutrustning med fokus på spelande har blivit allt mer populärt, med allt ifrån möss till datorstolar och även mattor. En annan kategori som växt mycket är skärmar, där utvecklingen gått väldigt snabbt med bättre paneler som klarar allt högre uppdateringsfrekvenser.

Enligt analysfirman Trendforce har försäljningen av spelskärmar mer än fördubblats under 2018 och menar att trenden ser ut att hålla i sig även framöver. Det som räknas in i termen gamingskärmar är modeller med en uppdateringsfrekvens på 100 Hz eller mer, och försäljningen för dessa har gått från 2,5 till 5,1 miljoner.

556111001543974050.JPG

På plats ett och två återfinns Asus respektive Acer, efterföljt av AOC/Philips och därefter Samsung. Asus har under året satsat mycket på skärmar inom segmentet och var bland annat först ut med att lansera en modell som klarar 144 Hz i 4K UHD tillsammans med HDR. Bästsäljarna under 2017 och är till stor del desamma, förutom Benq som försvunnit från listan över de fyra populäraste varumärkena.

En växande trend under 2018 är välvda spelskärmar, som nu står för mer än 50 procent av försäljningen. En stor anledning är att flera kinesiska aktörer börjat anamma detta och säljer modeller till låga priser i landet, vilka snabbt blivit populära.