Sedan ett par år tillbaka har AMD haft för vana att släppa en stor uppdatering av sin grafikdrivrutin Radeon Software varje år. För 2016 fick den tillägget Crimson Relive och året därpå gick de över till Adrenalin Edition. Nu har det blivit dags för 2018 års upplaga, som får namnet Radeon Software Adrenalin 2019 Edition.

Den nya versionen kommer i vanlig ordning med en rad mindre förbättringar samt flera nya funktioner. Förutom detta utlovar AMD även prestandaförbättringar i en rad olika speltitlar, med runt 15 procent bättre prestanda i ett flertal. Nämnvärt är dock att bolaget jämför med Adrenalin 17.12.1 från december 2017.

Bland annat har AMD uppdaterat Link, vilket är företagets applikation för smarta telefoner. Den kommer numera med stöd för röststyrning, vilket gör det möjligt för användaren att bland annat ta skärmdumpar och starta och stoppa inspelningar med hjälp av röstkommandon.

Företaget har även gjort uppdateringar när det kommer till överklockningsfunktionen Wattman. Med hjälp av denna är det numera möjligt att överklocka videominnet samt undervolta med ett enda knapptryck, och processen sköts automatiskt av mjukvaran. Överklockningsfunktionen är kompatibel med Radeon RX 400-serien och nyare medan undervoltning är begränsat till Radeon RX Vega-familjen.

Något annat AMD lägger stor vikt vid är att strömma spel till andra enheter, däribland telefoner. Med hjälp av AMD Link är det möjligt att strömma spel i upp till 4K-upplösning i 60 FPS och enligt AMD själva ska fördröjningen vara betydligt lägre än med andra lösningar på marknaden.

Förutom smarta telefoner är det även möjligt att strömma spel till ett fristående VR-headset. Detta kräver dock ett headset samt en telefon med stöd Googles VR-plattform Daydream, alternativt HTC Vive Focus.

Med Adrenalin 2019 Edition introduceras även vad AMD kallar för Game Advisor. Den mäter prestandan i det aktuella spelet och ger ett resultat i form av genomsnittlig FPS. Det ges även förslag på inställningar som kan ändras för att få högre bildfrekvens, och därmed en bättre upplevelse.

AMD Radeon Software Adrenalin 2019 Edition finns tillgänglig nu kan laddas ned via AMD:s webbplats.

Läs mer om AMD:s drivrutiner: