Att kunna köpa spel via digitala plattformar är idag en självklarhet, oavsett om det handlar om konsoler eller datorer. I och med att det ökat i popularitet har också regler och köpvillkor utformats, vilka bland annat ger kunder rätt att göra återköp inom en viss tidsram.

Sedan början av 2018 har Nintendo varit under utredning i Norge, vars myndigheter menar att företagets regler för återköp är olagliga. Specifikt handlar det om det faktum att Nintendo inte tillåter återköp av förbokningar som gjorts via den digitala Eshop-butiken. Via norska Pressfire framgår det nu att konsoltillverkaren dras inför rätta för det i Tyskland.

Den rättsliga processen påbörjas formellt inom 3-4 veckor och väntas pågå under en längre tid. Nintendo själva har tidigare kommenterat i frågan och menar att de följer de lagar som gäller inom EU. De hänvisar till de lagar som gäller för digitalt innehåll, vilka säger att detta kan exkluderas från ångerrätten om kunden gått med på det vid köp.

Norska och tyska myndigheter menar att innehållet inte kan anses ha levererats innan lanseringsdatumet och det borde därför vara möjligt att göra återköp även om spelet förladdats. Troligt är att utfallet av rättegången kommer få konsekvenser för liknande tjänster som är aktiva inom EU.

Vad tycker du? Har Nintendo rätt i frågan eller inte? Diskutera i kommentarstråden!