Amerikanska Razer har drygt 20 år i branschen och var länge enbart inriktade på kringutrustning, där tangentbordet Huntsman med optiska brytare är ett av bolagets senaste tillskott inom genren. Sedan dess har företaget dock utökat produktportföljen, som idag innehåller allt från routrar till bärbara datorer.

Inför 2019 års upplaga av teknikmässan CES bryter Razer ny mark genom att avtäcka spelskärmen Raptor. Produkten är bestyckad med en 27 tum stor IPS-panel med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar. Uppdateringsfrekvens ligger på 144 Hz och sällskapas av adaptiv bildsynkronisering enligt AMD:s Freesync.

Panelen bjuder även på goda bildegenskaper och täcker 95 procent av DCI-P3-spektrumet, vilket ackompanjeras av stöd för High Dynamic Range (HDR). Nämnvärt är dock att den maximala ljusstyrkan på 420 cd/m² (nits) medför att det handlar om DisplayHDR 400, som är den lägsta nivån specificerad av VESA.

Skärmens medföljande stativ är höj- och sänkbart och utgörs av svartlackad aluminium, som bestyckats med CNC-frästa kanaler för kabelhantering. Därtill möjliggör stativet att skärmen kan vridas upp till 90 grader för att underlätta åtkomsten för bildanslutningarna, som består av en HDMI, en Displayport samt en USB Type-C med stöd för Displayport och laddning av andra enheter.

Razer Raptor är även bestyckad med RGB-belysning i stativets fot, vilken kan kontrolleras genom bolagets mjukvara Synapse 3. Senare under året ska skärmen bli tillgänglig i USA och Kanada, men det är i skrivande stund oklart om produkten blir tillgänglig i Sverige vid senare tillfälle. Riktpriset landar på 700 USD, motsvarande 7 800 kronor inklusive moms.

► Läs allt från #ces-2019

Läs mer om Razer: