Förutom datorer och hårdvara kantas CES-mässan varje år av en rad nyheter inom skärm- och TV-segmentet. En av de stora nyheterna under CES 2018 var en ny panelteknik från Samsung kallad Micro LED, vilken är tänkt att konkurrera med LG:s OLED-teknik.

Samsung visar tekniken återigen under CES 2019, denna gång i form av en TV på 75 tum med 4K UHD-upplösning. Precis som förra årets 146 tum stora The Wall består panelen av miljontals sub-pixlar i färgerna röd, grön och blå som samverkar för att framställa färger. Då varje pixel är sin egen ljuskälla behövs inte någon bakgrundsbelysning, vilket gör det möjligt att tillverka extremt tunna TV-apparater.

Samsung-FL2019_Micro-LED-75_Unveil-Stage.jpg

Modellen Samsung visar bygger på en modulär design och består av flera moduler som kopplas samman för att bilda en stor sammanhängde panel. Designen gör det även möjligt för användaren att bygga ihop paneler i en rad olika storlekar och bildförhållanden.

Enligt Samsung själva ska Micro LED kunna erbjuda likvärdig eller bättre bildkvalitet än OLED, utan risk för inbränningar. Till skillnad från OLED använder inte Micro LED organiska material i ljuskällorna vilket även ökar livslängden för panelen.

► Läs allt från #ces-2019

När det kommer till pris och lansering är Samsung fortfarande förteget. Under CES 2018 berättade företaget att det kommer ta minst tre år innan tekniken är redo för konsumentmarknaden, om detta sker över huvud taget. Troligt är att tekniken främst kommer användas i professionella sammanhang, med en prislapp som sätts därefter.

Läs mer om Samsungs Micro LED-teknik: