Att bestycka datorkomponenter med RGB-belysning är en trend som stadigt ökat i popularitet, och i dagsläget syns belysningen i allt från tangentbord och grafikkort, till SSD-enheter och primärminne. När det gäller sistnämnda produktkategori har tillverkare såsom Corsair och Gigabyte tagit konceptet längre lanserat fejkade minnesmoduler, som möjliggör en RGB-späckad estetik till ett lägre pris.

► Läs allt från #CES-2019

Under CES 2019 visar Corsair nästa steg i evolutionen av RGB-minnen i form av Dominator Platinum RGB, som blir den första produkten att använda bolagets teknik Capellix. För RGB-belysning används ofta ytmonterade LED-dioder, men med Capellix byggs dessa istället in i kretskortet. Detta möjliggör drastiskt mindre dioder, som dessutom erbjuder bättre energieffektivitet, ljusstyrka och livslängd.

corsair-dominator-3.jpg
corsair-dominator-1.jpg

Belysningen är av typen adresserbar RGB, vilket innebär varje LED-diod kan styras individuellt. Dominator Platinum RGB-modulerna är bestyckade med 12 Capellix-dioder vardera och denna kan sedan justeras genom bolagets styrningsmjukvara ICUE.

Gällande specifikationer för DDR4-minnena är Corsair tystlåtna, men känt är att det handlar om en frekvens på 4 800 MHz och tillhörande kylfläns av anodiserad aluminium. Dominator Platinum RGB blir tillgänglig någon gång under februari, men uppgifter kring kapacitet, timings och pris är i dagsläget okända.

Läs mer om RGB-minnen: