Under CES 2018 presenterade HTC sitt VR-headset Vive Pro, vilket är en uppgraderad variant av HTC Vive med högre upplösta paneler och bättre komfort. Den är inte tänkt som en direkt ersättare till Vive, utan istället som ett alternativ för användare som vill få en bättre upplevelse.

Under årets upplaga av CES visare företaget en ny modell kallad Vive Pro Eye, vilken utvecklats i samarbete med svenska Tobii. Nytt för enheten är inbyggd ögonspårning (eng. eye tracking), något som även tidigare gått att lägga till genom moduler som köps till separat.

vive-eye.PNG

Enligt de båda företagen ska ögonspårningen bidra till en bättre upplevelse på flera plan, bland annat genom högre upplöst bild. Detta genom så kallad foveated rendering där det som användaren fokuserar på renderas i högre upplösning, medan det runtomkring visas i lägre bildkvalitet.

► Läs allt från #ces-2019

Ögonspårningen ska även göra navigeringen i VR enklare, då menyer och annat kan styras med hjälp av ögonen istället för röreleskontroller. Många av applikationerna och spelen för Vive ska anpassas för detta och vissa kommer kunna användas helt utan kontroller.

I övrigt handlar det om samma enhet som lanserades under 2018, med integrerade hörlurar och högupplösta paneler. HTC Vive Pro Eye lanseras under andra kvartalet 2019, men uppgifter gällande pris är ännu okända.

Läs mer om Vive Pro: