Dells gamingdivision Alienware bjuder på en rad nyheter under CES 2019, däribland den bärbara speldatorn Area-51m. Till skillnad från övriga modeller på marknaden kan datorn uppgraderas av användaren med ny processor eller grafikkort.

SweClockers besöker Dells bås på CES 2019 för att titta närmare på datorn, som bland annat bestyckas med samma processor som en stationär dator. Detta gör det möjligt att uppgradera denna och modellen har ett moderkort med sockeln LGA 1151, vilket innebär stöd för upp till en Intel Core i9-9900K.

alienware-area51m-12.jpg
alienware-area51m-5.jpg
alienware-area51m-9.jpg
alienware-area51m-3.jpg
alienware-area51m-2.jpg

För att kyla komponenterna används ett kylningssystem av det större slaget med värmeledningsrör och radialfläktar som suger in luft från undersidan och blåser ut på enhetens sidor och i bakkant. För strömförsörjning används två nätadaptrar på upp till 330W beroende på konfiguration.

► Läs allt från #ces-2019

Alienware Area-51m lanseras i slutet av januari i USA och förutom datorn ska det även gå att köpa komponenter till denna direkt från Dells webbplats. När och om datorn lanseras i Sverige är ännu okänt.

Läs mer om bärbara datorer från CES 2019: