Varje ny lansering av grafikkort från antingen det gröna eller det röda laget innebär en mängd nya modeller från tredjepartstillverkarna på CES. Givetvis är EVGA inte sämre och visar fyra nya modeller, varav tre är med purfärska Geforce RTX 2060 under huven.

För den sistnämnda handlar det om tre modeller i olika prisklasser. Först ut är EVGA Geforce RTX 2060 SC med referenskretskort och en kylarlösning som tar upp tre expansionsplatser. Steget ovanför det är EVGA Geforce RTX 2060 XC, vilken är en överklockad variant av SC-modellen med en något högre prislapp.

evga-gpu-4.jpg
evga-gpu-3.jpg

Högst upp på täppan är EVGA Geforce RTX 2060 XC Ultra med högre klockfrekvenser än sina mindre syskon, samt en mer traditionell storlek på kylarlösningen. Modellen tar även steget upp till två fläktar, ställt mot en enkel för de tidigare nämnda produkterna.

evga-gpu-2.jpg

Sist men inte minst visar bolaget värstingmodellen för senaste generationen, vilken precis som tidigare är framtaget ihop med överklockningsprofilen Kingpin. Kylarlösningen är en hybrid mellan luftkylare och sluten vattenkylare för optimal värmehantering. Detta möjliggör högre överklockning av Geforce RTX 2080 Ti som sitter under skalet.

evga-gpu-5.jpg
evga-gpu-6.jpg
evga-gpu-7.jpg

► Läs alla artiklar från #CES-2019

När det kommer till pris kostar EVGA Geforce RTX 2060 SC 349 USD, medan RTX 2060 XC och XC Ultra landar på 369 respektive 389 USD. Gällande pris för RTX 2080 Ti Kingpin vill bolaget inte avslöja något, men baserat på tidigare liknande modeller är en prislapp över 20 000 kronor att vänta.