Lagring i små formfaktorer är ett återkommande tema på elektronikmässor och tillverkare tävlar konstant om att vara först med att få plats med så mycket lagring som möjligt, på så liten yta som möjligt. En av dem är Sandisk, som blev först ut med Micro SD-kort med 400 GB lagringsutrymme.

På CES 2019 visar Sandisk sitt senaste framsteg på området, i form av ett rekordstort USB-minne med en lagringskapacitet på 4 TB. Det som demonstreras är en prototyp som ansluts via USB Type-C och uppgifter gällande hastighet är i dagsläget okända.

Då det rör sig om en prototyp är det heller inte känt om produkten faktiskt kommer få en skarp lansering. Företaget har tidigare visat liknande USB-minnen som aldrig tagit sig förbi prototypstadiet, däribland det som visades under CES 2018 med 1 TB lagringsutrymme.

► Läs allt från #ces-2019

Kingston lanserade under 2017 sin Datatraveler Ultimate GT, vilket i dagsläget är ett av de största USB-minnena på marknaden med sina 2 TB. Prislappen för detta ligger på cirka 13 000 kronor, vilket talar för att även Sandisks modell blir av det dyrare slaget när och om den hittar ut i butiker.

Läs mer om portabla lagringsenheter: