Battle royale är idag ett välkänt begrepp inom spelvärlden och har tack vare spel såsom Playerunknown's Battlegrounds och Fortnite växt till att i princip bli en egen genre i sig. Som en konsekvens av de stora framgångarna har flera utvecklare hoppat på tåget, däribland Treyarch som inkluderade battle royale-läget Blackout i Call of Duty: Black Ops 4.

Blackout blev snabbt populärt bland spelarna och nu meddelar utvecklaren att det blir gratis att testa för alla under en veckas tid. Precis som i andra spel med battle royale-läge släpps upp till 100 spelare ned på en karta som blir mindre ju längre matchen pågår, med målet att bli den sista överlevande.

Blackout-läget blir gratis att spela på PC, Xbox One och Playstation 4 mellan den 17 och 24 januari. Spelet laddas ned via Blizzards speltjänst Battle.net på PC och de som vill fortsätta efter det kan köpa fullversionen för motsvarande 600 kronor, eller en avskalad version som endast inkluderar Blackout- och multiplayer-läget för cirka 400 kronor.